Kolotoče už míří do Svitu. Pouťové slavnosti zahájí zábava

audience-g46b5b5d8c 1280O pouti bude ve Velkém Meziříčí živo. Kolotoče ve Svitu se roztočí už ve čtvrtek. Slavnosti na náměstí odstartují páteční zábavou s oblíbenou skupinou Accort. Pouťové trhy budou otevřeny v sobotu a neděli. Kostel sv. Mikuláše nabídne duchovní program i prohlídky s průvodcem.

 

V pátek Accort

Pouťové slavnosti odstartuje tanec a zpěv s místní rockovou skupinou Accort, která hraje na zábavách ve Velkém Meziříčí a okolí už patnáct let. Na pódiu na náměstí to rozjedou v pátek 16. června od 19 hodin.

V sobotu We are Domi, Poletíme?, Toot Ensemble

Sobota 17. června bude patřit koncertům na náměstí. Jako první od 19 hodin zahraje česko-norské elektropopové trio We are Domi se zpěvačkou Dominikou Haškovou.

Ve 21 hodin je vystřídá brněnská kapela Poletíme? s frontmanem Rudolfem Brančovským, známým to naším sousedem ze Lhotek. Jejich styl hudby je barvitý. Sami muzikanti jej uvádějí jako original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu.

Závěr sobotního programu bude patřit kapele Toot Ensebmble. Hodinu před půlnocí na náměstí vnese taneční hudbu podobnou technu, kterou ovšem hraje pomocí hudebních nástrojů, pěkně postaru, žádné počítačové samply.

V neděli lidovky

O pouti by neměla chybět ani lidová hudba. Proto se o nedělní odpolední program na náměstí postarají od 14 hodin duo Švejk Music a od 16 hodin dechová hudba Veseláci.

Občerstvení bude pestré

Návštěvníci pouťových slavností hladem trpět nebudou. Na výběr budou burgery, a to i vegetariánské a veganské, hranolky, uzené klobásky. K tomu nabídka míchaných nápojů, limonády a speciální piva. Točit se bude i zdejší Harrach.

Uzavření náměstí

Program pouťových slavností na náměstí, vyžaduje uzavření spodní strany náměstí od 16. června od 6 hodin do 18. června do 21 hodin. Komplet celé náměstí pak bude uzavřeno kvůli pouťové zábavě v pátek 16. června od 18 do 2 hodin a pak kvůli koncertům v sobotu 17. června od 18 do 2 hodin.

Kolotoče a stánky ve Svitu

Pouťové atrakce začínají najíždět do Svitu už ode dneška, tedy od úterý 13. června. Proto je v areálu omezeno parkování. Kolotoče budou v provozu od čtvrtka 15. června od 15 hodin. V pátek i v sobotu, kdy bude na náměstí zábava a koncerty, jejich provozovatelé nemusejí dodržovat noční klid a mohou točit až do 23 hodin, se ztlumenou hudbou pak až do 0:30. Prostor vyklidí v pondělí 19. června.

Pouťové trhy ve Svitu o víkendu 17. a 18. června nabídnou stánky s řemeslnými výrobky, například keramikou, dřevěným a proutěným zbožím, kovářskými a dalšími rukodělnými výrobky. Nebude chybět občerstvení, ovoce a zelenina, cukrovinky či třeba i živé dřeviny a květiny.

Duchovní program v kostele sv. Mikuláše

Děkovné mše svaté s prosbou o požehnání městu a okolním obcím jsou základem pouti. Nedělní mše svaté v kostele sv. Mikuláše budou slavnostní a zazpívá při nich chrámový sbor, a to v 7:30, 9:00. V 10:30 zpívá schola. Mimoto bude možné zavítat na prohlídku kostela s průvodcem, a to v sobotu od 9 do 12 hodin a od 13 do 18 hodin.

Martina Strnadová

3 Pouťové_slavnosti

 Plakát Pouť

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.