Kruh přátel hudby zahájil sezonu kytarou a smyčci

P1127851Kytarový virtuóz Lubomír Brabec spolu s Beladona Quartetem potěšili posluchače v Jupiter clubu.

Kruh přátel hudby ve středu zahájil ve Velkém Meziříčí novou koncertní sezónu 2023–2024. Tentokrát rovnou ve velkém sále. O známého kytaristu, který je v soukromí tak trochu dobrodruh, a smyčcový kvartet byl velký zájem. Lubomíru Brabcovi, Zuzaně Balkóové (1. housle), Aleně Pavlušové (2. housle), Kláře Kunc Hegnerové (viola) a Pavle Jahodové (violoncello) dělali předskokany žáci základní umělecké školy. Posluchačům se představil kytarový soubor pod vedením Petra Němce, Nela Kratochvílová hrající na housle a Helena Michalová s příčnou flétnou.

Hlavní koncert byl oslavou zpěvné, působivé hudby barokních mistrů, a také životního jubilea sedmdesáti let Lubomíra Brabce, jejž odborní kritici řadí mezi nejbrilantnější kytaristy světa. Zazněly skladby Vivaldiho, Haydna, Rodrigueze a dalších.

Další koncert Kruhu přátel hudby ve Velkém Meziříčí, který pro posluchače připravuje Jupiter club ve spolupráci s uměleckou agenturou Globart, vzdá hold legendě cool jazzové éry baryton-saxofonistovi Gerrymu Mulliganovi. Proběhne 22. listopadu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.