Svatý Martin přijel do Martinic

P1130512aV neděli 12. listopadu se v Martinicích konala již 33. Svatomartinská pouť. Také letos jsme začali u zvonice a nejprve se průvod poutníků a občanů naší obce vydal k pomníku padlým v I. světové válce.

Po krátkém proslovu a zahájení pouti, byl položen věnec a uctěna památka padlých vojínů. Následoval průvod do kulturního domu, ve kterém sloužil velkomeziříčský děkan P. Jiří Kaňa mši svatou za farníky, občany Martinic, rodáky a poutníky. Po skončení mše, přijel i letos sv. Martin se svým druhem a potěšili nejen děti, když rozhazovali zlaté penízky.

Všichni poutníci mohli ochutnat makové podkovy, kterých i letos bylo 600. Také tentokrát nám listopadové počasí přálo a všichni si užívali poklidnou atmosféru pouti i odpoledne ve svých domovech. Poděkování patří všem, kteří letošní pouť připravili, uklízeli před poutí, připravili kulturní dům na mši, zabalily rohlíky, přišli do průvodu v krojích nebo uniformách, zajistili bezpečnost dopravy a všem, kteří jakkoli přispěli k tomu, že i letos jsme v Martinicích měli pouť.

Michal Drápela, starosta obce

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.