Lucy & Hangover vydali singl a míří do Jupiteru

Lucy _HangOver_promo_4Kapela Lucy & HangOver vydává první singl „Zase jednou bude lépe" aneb Není čas ztrácet čas.

První singl kapely Lucy & HangOver s názvem „Zase jednou bude lépe" vyšel 12. listopadu na všech streamovacích platformách. V něm kapela připomíná, jak je důležitá každodenní radost ze života. Není času nazbyt a nemá smysl se upínat na nejistou budoucnost, protože „ZASE JEDNOU BUDE LÉPE". A to tady a teď.

„Po odchodu mamky jsem si čím dál víc začala uvědomovala, že život je relativně krátký a je třeba užívat si každé chvilky, každé drobné radosti, dokud mám ještě čas," říká o singlu ZASE JEDNOU BUDE LÉPE autorka a zároveň frontwoman, zpěvačka a kytaristka Lucie Dobrovodská - LUCY.

Melancholická akustická kytara, sytý hlas a silné sdělení jsou základem skladby, kterou doplňují riffy elektrické kytary a dobra, tedy prvků country, ale i moderní hudby.

O mix a master se postaral kanadský producent Michael Behm, který v minulosti spolupracoval např. s Bryanem Adamsem.
Lucy & HangOver je uskupení z Vysočiny. Oficiálně to spolu táhnou od letošního května po roční známosti. Prvně se setkali, aby původní velkomeziříčské trio HangOver získalo tipy, jak získat hraní na zaoceánských lodích, kam Lucy jezdívala a kde muzicírovala. Jednostranně se usnesli, že tohle spojení má neuvěřitelný drive a pojí je i společná vášeň pro objevování světa. Ačkoliv spolu vystupují zdánlivě krátkou chvíli, stihli už zahrát na festivalech zvučných jmen (Sázavafest, Prázdniny v Telči, Žalmanův folkový Kyjov) a zrovna dokončili tour po Skandinávii. Díky svému zápalu a skvělé show jsou nyní součástí portfolia největší české folk-country agentury ADN Davida Němečka, zastupující např. skupinu Druhá Tráva. Část kapely se narodila do hudebních rodin a tři členové z pěti prvně přičichli k muzice u plápolajícího ohně. Odtud pramení nejen chuť hrát country, ale zároveň mu dát moderní podobu.

Lucy & HangOver jsou ostřílení muzikanti. Lucy se přes folk dostala i k popu. Vkročila do televizní talentové soutěže Hlas ČS a zanechala nesmazatelnou stopu v duelu s Annou Veselovskou s písní Set Fire To The Rain. Bravurní kytarista Jakub hrál na kytaru ve známé kapele Poetika. Stanislav doprovázel na baskytaru legendu Naďu Urbánkovou. Bubeník Martin se podílel na natáčení videoklipů pro známé kapely. Zpěvák Michael účinkoval v úspěšných lokálních kapelách.

Lucy & HangOver rozšiřují fanouškovskou základnu nejen na Vysočině, ale i mimo hranice ČR. Kamkoliv totiž vejdou, odtud zazní huronský smích a zaplaví vás ohromná energie.

V tuto chvíli dokončili koncertování na lodi v Dánsku a Norsku a na 29. prosince chystají „Koncert velký jako Meziříčí" v klubu Jupiter ve Velkém Meziříčí, kde představí své současné autorské skladby.

Skladba ZASE JEDNOU BUDE LÉPE je pozitivní osobní výpovědí a zároveň předzvěstí debutového alba, které kapela plánuje na podzim 2024.

-red-

IMG 1856

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.