Druhý adventní víkend v Borech proběhl ve znamení vánočních koncertů

P1000606Během uplynulého víkendu Bory žily vánoční hudbou. Stovky návštěvníků si užily tradiční dvojici adventních koncertů v podání Ivy Bittové se sborem Babačka a skupiny Four Covers.

V pátek 8. prosince vystoupila v krásných prostorách kostela sv. Jiljí Iva Bittová s pěveckým sborem Babačka za hudebního doprovodu Lenky Macháčkové, Ivo Viktorina a Tomáše Dufka.

V sobotu 9. prosince uspořádala tradiční Adventní koncert skupina Four Covers. Muzikanti přizvali na pódium také členy skupiny Šnek & Spol. z Blanska a skupinu PoZemi z Velkého Meziříčí a okolí. Výtěžek ze dvou sobotních vyprodaných koncertů podpořil činnost organizace Domácího hospice Vysočina, který poskytuje hospicovou péči v celém kraji. Součástí podvečera byly i řemeslné trhy plné regionálních výrobků a vánoční inspirace.

„Obrovské poděkování si zaslouží organizátoři obou akcí, kteří nám opět připravili krásně strávené večery nabité předvánoční atmosférou, společným setkáním a načerpanou energií do blížících se svátků. Jsem vděčná, že se nám v Borech znovu podařilo po krátké pauze obnovit tradici koncertů, během kterých máme možnost zpomalit, načerpat vánoční pohodu a klid," doplnila starostka Lucie Dostálová.

-mh-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.