Karel Plíhal zpíval i veršoval

KarelPlihal10 copyBlonďatý introvert se sametovým barytonem přivedl k úsměvu i zamyšlení návštěvníky Jupiter clubu, kdy v téměř vyprodaném sále zavládla příjemná a pohodová atmosféra.

Převážně folkový zpěvák Karel Plíhal, experimentující též s prvky bluesovými i jazzovými, své hudební vystoupení předvedené na dva druhy kytar proložil vlastní autorskou poezií, kdy z jednoduchých veršů mistrně poskládal vtipné a jazykově zajímavé básně. V nich se objevují zásadní životní témata, jako je láska a erotika, zdraví a nemoci, věda a víra, vždy však s citlivým a vkusným aranžmá celého textu, postrádající jakýkoliv patos. Své místo v jeho tvorbě má i jistá sebeironie, ale i laskavá slova volená s ohledem na přítomnost nezletilých návštěvníků.

Posluchači si oživili vzpomínky díky známým písním, jako je např. „Námořnická“, „Ráda se miluje“ či „Nagasaki, Hirošima“.

K dostání byla i cédéčka z různých tvůrčích období, nechyběla ani básnická sbírka s názvem „Jako cool v plotě“, ilustrovaná Miroslavem Bartákem, obsahující na 150 básní. Tu si návštěvníci po skončení koncertu mohli nechat podepsat. To, že je Karel Plíhal opravdu „skvělej“, potvrzují slova (ne)jedné fanynky.

Dana Cejnková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.