Synagoga praskala ve švech. Koncert vynesl padesát tisíc korun

0 P1192830Nedělní koncert Tanečního orchestru ZUŠ v synagoze vynesl 50 394 korun. Výtěžek spolu s dalšími šesti sty tisíci korunami věnuje pořádající Nadační fond Františka Podstatzky Lichtensteina žďárské charitě na pořízení auta pro denní stacionář Nesa.

Koncert přilákal nejen hrdé maminky, tatínky, sourozence či prarodiče, ale i spoustu dalších posluchačů. V přízemí synagogy si mohl každý vybrat drobnost jako náramek, mořskou sůl s ibiškem, mýdlo a podobně od Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Slavnostní zahájení bylo v režii členů správní rady fondu Františka Podstatzky Lichtensteina, starosty města Alexandrose Kaminarase a ředitelky žďárské charity.

DSC 0382„Dovolte mi, abych vás jménem správní rady Nadačního fondu Františka Podstatzky Lichtensteina přivítal na Koncertu pro radost, který můžeme díky pomoci Oblastní charity Žďár nad Sázavou a města Velké Meziříčí pořádat," pronesl na úvod Jaroslav Pavlas.

„Velké poděkování patří také našim partnerům, kteří věc podpořili. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude předán charitě jako další příspěvek na nový devítimístný automobil. Potřebuje ho pro uživatele denního stacionáře Nesa ve Velkém Meziříčí k přepravě klientů s mentálním a kombinovaným postižením z Velkého Meziříčí a okolí, zejména osob na invalidním vozíku," doplnila také za fond Hana Sklenářová.

P1192670„Nacházíme se v budově nové synagogy, jíž po 84 letech vracíme důstojné využití. Svému účelu přestala sloužit v roce 1940. Dnešní koncert je střípkem mozaiky, kterou my všichni společně skládáme. Mockrát za tuto akci děkuji pořadatelům. Společně přispíváme k tomu, aby v tomto městě bylo živo," pronesl starosta města Alexandros Kaminaras.

 

P1192734„Velmi si vážíme dlouholeté spolupráce mezi námi a fondem. Děkuji i vám, kdo jste účastí na dnešním koncertu přišli velkomeziříčskou Nesu podpořit," zakončila proslovy ředitelka charity Jana Zelená.

Taneční orchestr ZUŠ Velké Meziříčí předvedl spoustu známých písní nejen z filmů či pohádek. Za svůj výkon sklidil obrovský potlesk, při kterém všichni přítomní vstali ze židlí.

Nadační fond Františka Podstatzky Lichtensteina daroval žďárské charitě na pořízení výše zmíněného automobilu loni v prosinci 300 000 korun, dobrovolné vstupné z akce vyneslo 50 394 korun. K tomu fond přidá dalších 300 000 korun. Nadační fond tak přispěl na pořízení vozu celkem 650 394 korun.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.