Beata Parkanová představí hru o svých prarodičích

431479961 889809369817647_5387324582331804251_nScénáristka a režisérka Beata Parkanová Velkému Meziříčí představí svoji novou divadelní hru Milá Evičko, milý Luďku. Uvede ji Jupiter club v úterý 23. dubna v 19 hodin.

Beata Parkanová je velkomeziříčskou rodačkou a k našemu městu i ke své rodině se ve svém díle často vrací. Autorská inscenace přinese příběh jejích prarodičů Evy a Luďka, která vychází z dochované korespondence jejích prarodičů a z deníků dědečka, které si na sklonku života vedl v psychiatrické léčebně. Vznikla přímo pro Činoherní klub, kde má premiéru 23. března.

Eva a Luděk se do sebe zamilovali u pingpongového stolu. A od té doby se neodloučili, ačkoli mnohdy nemohli být spolu na jednom místě. Anatomie jednoho vztahu v průběhu let skrze dialog v dopisech. V dobrém i ve zlém. Proměny jednoho vztahu v čase, jeho neuchopitelnost, nemožnost ho jednoduše pojmenovat nebo definovat.

Projekt byl podpořen z Grantového programu podpory kultury města Velké Meziříčí.

-mars-

Milá Evičko, milý Luďku

Režie: Beata Parkanová
Hrají: Romana Widenková, Lucie Žáčková, Daniela Kolářová, Martin Finger

milá Evičko_milý_Luďku

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.