„Kaťáci“ předvedli opravdu pořádnej beat

P1860132V rámci turné Nostalgia přijela do Velkého Meziříčí legendárné beatová skupina Katapult v čele s frontmanem Oldou Říhou, který letos slaví šedesát let na pódiu a za pár týdnů (18. května) oslaví neuvěřitelné pětasedmdesátiny.


Sál Jupiter clubu byl zcela zaplněn a publikum bouřilo hned od prvních tónů. Z původního Katapultu zbyl bohužel už jen Olda Říha, ale pořád má vedle sebe skvělé muzikanty, a to basáka Karla "Bigmana Kodla" Dvořáka a bubeníka Václava Zimu. A tak pódium bylo plné chlapského rokenrolu. „Dokázal jsem se vrátit. Celé je to vlastně takový příběh chlápka, který se nevzdal, protože chce stále hrát," řekl Olda Říha.

Lidé bouřili u takových hitů jako třeba Pořádnej beat, Hlupák váhá, Rovnováha, Až, Někdy příště, Vojín XY či Smutná nevěsta. Dost často nebyl Olda Říha za mikrofonem ani potřeba, protože několikasethlavý dva pod ním zpíval za něj.

Lidé odcházeli spokojeni, mnozí z nich se vrátili do dob svého mládí a za vzpomínali na staré dobré časy, kdy ještě muzika vycházela ze srdce a k srdcím mířila. „Holt takovou muziku už dneska nikdo nenapíše," zhodnotil koncert jeden z fanoušků.

Petr Chňoupek

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.