Muzikanti dětem 2024

DSC 1072Propojení charity, hudebních vystoupení a programu pro celou rodinu. To je ve zkratce další ročník charitativního koncertu Muzikanti dětem, který se uskuteční v sobotu 25. května na velkomeziříčském Náměstí. Výtěžek z akce bude tentokrát věnován Oblastní charitě Žďár nad Sázavou a jejímu projektu Doma je doma.

V průběhu odpoledne a večera čeká na návštěvníky bohatý hudební program. Na pódiu se objeví ostravská funkfolková kapela Heblo či místní seskupení Los Pajos, které si libuje v současné americké dark country. Chybět nebudou ani mladé naděje velkomeziříčské Základní umělecké školy, které vystoupí společně s kapelou Pepíčkovo štěstí. Hlavní hvězdou programu bude skupina Buty působící na české hudební scéně neuvěřitelných 38 let. Mladší generaci pak bezpochyby osloví kapela Highland, jejímž zakladatelem je Eduard Rovenský, který stál rovněž u vzniku skupiny Poetika. O závěr večera postará skupina UKULELE TROUBLEMAKERS, která charitativní projekt podpoří již poněkolikáté.
Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci, pro které je připraven hned v úvodu animační program s Tlapkovou patrolou. Po celý čas pak mohou děti dovádět na trampolíně, skákacím hradu a těšit se mohou také na malování na obličej.

Hlavním motivem koncertu je snaha pomoci, a proto i letos mohou zájemci přispět na dobrou věc hned několika způsoby. Po celou dobu konání akce mají návštěvníci možnost nejen vhodit peníze přímo do kasiček, ale rovněž bude v prodeji řada reklamních předmětů. Další variantou příspěvku je zakoupení nápojů a občerstvení v hlavním stanu, díky čemuž se lidé mohou zúčastnit také slosování o ceny.

„Může to potkat každého z nás – úraz, nemoc, handicap. Zasáhne to nejen člověka samotného, ale i jeho rodinu. Všechny tyto příběhy odehrávající se v rámci našich šesti služeb spadajících pod hlavičku Doma je doma mají jedno společné. I tyto těžké chvíle nemusejí automaticky znamenat odloučení od svých blízkých a dlouhodobý pobyt ve zdravotnickém nebo sociálním zařízení," vysvětlila projektová manažerka Radka Čaníková.

Doma je doma, to je telefonní číslo, dva tisíce uživatelů a pacientů za rok a nespočet lidských osudů. Pomoc charity se dostává dětem, dospělým i seniorům se zdravotním postižením nebo dlouhodobou nemocí. Nevyléčitelně nemocné doprovází charita na jejich poslední cestě. To vše v rámci celého okresu Žďár nad Sázavou.

„Od zapůjčení kompenzačních pomůcek, prvních pečovatelských úkonů, přes osobní asistenci, odlehčovací službu, domácí zdravotní péči až po hospicovou péči. Díky unikátnímu komplexu služeb charity mohou lidé v nepříznivé životní situaci setrvat tam, kde to mají nejraději, doma ve svém přirozeném prostředí," přiblížila službu Radka Čaníková.

V rámci červeného stanového městečka žďárské charity se návštěvníci koncertu mohou těšit na zajímavé aktivity, které jim pomohou proniknout do nesnází života lidí s handicapem. Děti pak budou moci vyrobit originální papírové domečky pro uživatele a klienty charity. Odpočinková zóna nabídne nejen stolní fotbal, ale také třeba provizorní ordinaci s možností změření teploty, tlaku a saturace kyslíku v krvi. Chybět nebude ani charitativní point, kde návštěvníci nejen získají informace o činnosti žďárské charity, ale budou si zde moci zakoupit výrobky uživatelů a charitativní marche DobroDruh. Do klubu DobroDruhů se budou moci zájemci na místě přímo zaregistrovat a každý, kdo tak učiní, se může těšit na malý dárek.

Program a podrobné informace jsou uvedeny na webových stránkách www.muzikantidetem.cz.

Těšíme se na vás, Muzikanti dětem.

430289215 823529236250300_450017096826254638_n

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.