Bublifuk vyprodal velký sál

0 IMG_3571V sobotu večer se v Jupiter clubu uskutečnila pohádka Jak si Krakonoš s Trautenberkem vyměnili hospodářství v podání místního divadelního spolku Špatně Namíchaný Bublifuk.

Hlavním cílem výměny bylo zjistit, kdo se dokáže starat lépe o cizí hospodářství. Kněžna proto nařídila, aby si je Krakonoš s Trautenberkem vyměnili, vítěz měl nakonec dostat to její.

Neúspěch byl však již od začátku na obou stranách. Krakonoš rozdal všechny peníze chudým a chtěl prodat kus pole (na trh nesl pytel hlíny), Trautenberk byl zvyklý, že kolem něj všichni skáčou a do práce se moc neměl. Pánové proto vymysleli plán a začali si vzájemně radit. Při posledním nejdůležitějším úkolu (obdarování kněžny) však selhali oba, „lektvar krásy" ani koza ji nepotěšili. Kněžna všem oznámila, že její království nedostane ani jeden z nich, svého dědice již totiž má...

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.