Cellista Štěpán Švestka nejen zahrál, ale i rozezpíval a pobavil posluchače

IMG 0852Na dalším koncertě z cyklu kruhu přátel hudby, pořádaném Jupiter clubem, vystoupil violoncellista Štěpán Švestka.

Ve Velkém Meziříčí hrál již před dvěma roky s Shadow Quartetem, ve čtvrtek 19. listopadu přijel jen se svým špičkovým nástrojem a technickými "kouzelnými" krabičkami looperem a harmonizérem.

Nejprve se ale představila Dorotka Zedníčková ze třídy Anny Bobkové z místní základní školy. Jak dobře zvládá hru na violoncello ukázala na skladbách W. A. Mozarta a L. van Beethovena.

Po klasickém úvodu mohla začít virtuozní show se speciálními efekty, jak byl koncert avizován. Na podiu se objevil a zahrál bosý violoncellista. Rozesmál přítomné vysvětlením, proč má na koncertě vyzuté boty. Dovezená a pro „virtuozní show" nezbytná krabička zvaná looper se mu lépe ovládá bosky a chodidly. Nejprve si pomocí looperu, vokalizéru a harmonizéru nahrával krátké hudební smyčky a pak pomocí vlastnoručně vyrobeného snímače mohli přítomní poslouchat krásný zvuk violoncella s dalšími doprovody. Jednotlivé skladby z večerního programu cellista zajímavě uváděl a pokaždé neopomněl vložit vtip či vtipnou glosu. „Dnes jsme pro vás připravili speciální akci! Můžete si zakoupit moje CD. Při koupi dvou kusů zaplatíte dvojnásobek." Celý koncert se nesl v překvapivém duchu, posluchači si dokonce společně zazpívali píseň Zahrádka od Pavla Helána, při skladbě Shaker od Morise Sequela použil kreativní umělec i malý shaker z obchodního domu Ikea... Název koncertu Cellomanie: Virtuozní show se speciálními efekty, byl trefný a podle závěrečného potlesku splnil očekávání příchozích. Štěpán Švestka svým projevem, programem a milým humorem pobavil a zaujal přítomné tak, jak by tomu mělo být na vydařené show.

Simona Fňukalová

Kruh přátel hudby Velké Meziříčí připravuje další koncert na 13. ledna 2016 - Novoroční koncert s přípitkem starosty. Vystoupí na něm Moravské klavírní trio a operní hosté. Více informací získáte na programovém oddělení Jupiter clubu

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.