Katovnu opravují šermíři, vandalové jim škodí

IMG 20151117 130408Bývalá katovna na Ostrůvku trpí útoky vandalů. Městská policie společně s nájemcem objektu, jímž je zdejší společnost historického šermu TAS, proti tomu učiní opatření.

„Od září máme objekt bývalé katovny od města v nájmu. Za tu dobu nám nějaký vandal postupně vždy přes noc kamenem rozbil již osm oken,“ stěžuje si Radek Kamenský ze společnosti TAS, která si v katovně hodlá udělat sklad svých věcí a také klubovnu.

Objekt byl nějakou dobu neobývaný, neudržovaný a chátral. Nyní jej členové šermířské společnosti vlastními silami postupně dávají do pořádku, aby jej mohli užívat, scházet se v něm, ale také třeba zpřístupnit lidem. „Máme uvnitř vymalováno, provedli jsme různé úpravy a další připravujeme. Rádi bychom v katovně udělali přednášku pro veřejnost, výstavu fotografií apod.,“ přibližuje další plány R. Kamenský.

Na jedné straně se tedy někdo snaží budovu, která má pro Velké Meziříčí svoji historickou hodnotu, zachránit a druhý naopak škodí.

„Projednali jsme, jak by společnost mohla objekt lépe zabezpečit a domluvili jsme se na nějakých opatřeních,“ říká k tomu vedoucí strážník městské policie Petr Dvořák s tím, že také strážníci se na dohled více zaměří, třeba i pomocí kamery městského kamerového systému, která je na Ostrůvku instalována.

Martina Strnadová

katovna

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.