Desítky let trvá tradice vánočních koncertů. Nechybí ani letos

IMG 1692AKTUALIZOVÁNO O NOVÉ VIDEO:

První z vánočních koncertů v Jupiter clubu proběhl v neděli večer. Představily se na něm zdejší pěvecké sbory a orchestry. Druhý následoval v pondělí.


To aby se dostalo na všechny, kdož si chtějí poslechnout koledy, ale i jiné melodie a písničky. O vánoční koncerty je totiž každoročně velký zájem. Mají ve Velkém Meziříčí jednu z nejdelších tradic. Již více než padesátiletou, počítáme-li jenom ve zdejším kulturním centru, jak připomněl ředitel pořádajícího Jupiter clubu Milan Dufek. „Svědčí to o tom, že v našem městě kultura žije a že zde máme spoustu velmi šikovných lidí, kteří ji podporují svoji aktivní činností," dodal.

Na letošních vánočních koncertech se podílí na 230 účinkujících, především dětí z velkomeziříčských základních škol. V první polovině zpívají sbory Sluníčko, Slunko a Harmonie pod vedením Věry Havlišové, Barbory Rösslerové, Andrey Svobodové a Olgy Ubrové. Mají na programu něco z vánoční klasiky, ale i moderní písně, třeba od kapely Kryštof Srdcebeat, či báseň ve znakové řeči.

Po přestávce se taktovek chopí pedagogové ze základní umělecké školy, neboť prostor patří pěveckým sborům Andante, Andantino, flétnovému sboru a tanečnímu i smíšenému orchestru pod vedením Heleny Valové, Márie Nedomové, Josefa Vaňhary a Martina Karáska.

Nedělní program moderovala Nikola Prokešová, v pondělí ji vystřídá Aneta Bednaříková. O zvuk se stará Tomáš Rozmarin a o světla Jiří Kubiš.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.