Proběhl Novoroční koncert s přáním dobrého zdraví

IMG 2145Moravské klavírní trio tradičně zahájilo další sezonu Kruhu přátel hudby v Jupiter clubu. Ve středu 13. ledna proběhl Novoroční koncert s přípitkem starosty. Z úst Radovana Necida zaznělo hlavně přání dobrého zdraví.


Houslista Jiří Jahoda, jehož umělecká agentura Globart koncerty KPH spolu s Jupiter clubem pořádá, klavíristka Jana Ryšánková a Miroslav Zicha zahráli operní i operetní skladby od W. A: Mozarta, G. Pucciniho, N. R. Korsakova i F. Lehára, pro klavírní trio upravené právě Miroslavem Zichou. Árie z Dona Giovanniho, Figarovy svatby, Cirkusové princezny nebo Veselé vdovy zazněly v podání rakouské sopranistky Márie Helienek a běloruského barytonisty Pavla Katsiushyna. V Šeherezádě od Nikolaje Rimského Korsakova byla patrná inspirace autora z jeho cest po moři do dálných krajů. „Jsou v ní slyšet nejen krásná Šeherezáda, vůně koření a hašteření kupců, ale i arabští bojovníci. Nelekejte se toho. Teď je to aktuální a je dobré být připraven," podotkl k jedné ze skladeb Jiří Jahoda. Novoroční koncert si nenechala ujít asi stovka lidí.

Další z cyklu koncertů Kruhu přátel hudby je připraven na březen. Ve čtvrtek 17. 3. v 19 hodin se můžete těšit na Flétnu a klarinet z rukou talentů. Více informací zde.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.