Přijďte na velikonoční výstavu a přineste vajíčko, zvou ženy

IMG 3198Inspiraci k velikonoční výzdobě, tvorbě i pokrmům najdete na výstavě v Jupiter clubu, kterou dnes otevřel velkomeziříčský Spolek žen. Navštívit ji můžete od úterka až do čtvrtku 17. března od 9 do 17 hodin ve velkém sále.


Výstava nese název Přijde jaro přijde..., i když její ranní zahájení doprovázela sněhová nadílka. Ženy připravily pestrou ukázku velikonočních výrobků všeho druhu, z rozličných materiálů a nepřeberného množství nápadů a jarních inspirací. Ukázky své tvorby v sále mají i děti ze zdejších škol, různé organizace i jednotlivci.

IMG 3196Zpestřením letošní výstavy je výzva pro návštěvníky: „Pojďte s námi vytvořit co nejdelší řetěz z vajíček – nazdobených i nenazdobených. Vyfukujte a přineste!"

Ať již návštěvníci vajíčko přinesou či nikoliv, všichni jsou na výstavu srdečně zváni. Mohou se na ní mnohému naučit, třeba vlastnoručně uplést pomlázku, okouknout zdobení vajíček voskem, modelování z marcipánu, vyřezávání ovoce, ochutnat naklíčené zrní a luštěniny a další a další. Kdo si myslí, že nemá tak šikovné ruce, či prostě jenom nemá čas, mnohé z toho si na výstavě může za drobný peníz jednoduše zakoupit.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.