Na koncertě dnes zazní flétna a klarinet z rukou talentů

KPHU anezka vargovaNa čtvrteční večer připravil Jupiter club ve spolupráci s agenturou Globart další koncert z cyklu Klubu přátel hudby.

Tentokrát přijedou dva mladí talentovaní hudebníci s klavírním doprovodem - flétnistka Anežka Vargová a klarinetiska Jan Czech, na klavír zahraje Radim Pančocha.

Čtvrtek 17. března v 19 hodin, Jupiter club

Laureáti mnoha domácích a zahraničních soutěží nabídnou pestrý program od klasiky po současnost. Mezi nejvýznamnější úspěchy Anežky Vargové patří 1. cena na Mezinárodní soutěži Leoše Janáčka v Brně (2014), finálová účast na Mezinárodní flétnové soutěži v Budapešti (2013), 1. cena na mezinárodní soutěži Antona Ebersta v srbském Novem Sadu (2011), 1. cena na mezinárodní soutěži PRO BOHEMIA (2010), 1. cena na Mezinárodní soutěži dechových nástrojů v polské Wroclavi (2009). Šestkrát sólově vystoupila s Jihočeskou komorní filharmonií a v zahraničí (Francie, Polsko, Itálie) a je členkou Orchestrální akademie České filharmonie a Filharmonie Brno.

Klarinetista Jan Czech je vítězem soutěží Concertino Praga, Concerto Bohemia a Czech Clarinet Art v Hořicích, držitelem 2. cen z Markneukirchener Wettbewerb, Concorso Internazionale di Musica „Marco Fiorindo" a italského Carlinu a mnoha dalších. Jako sólista účinkoval ve Dvořákově síni Rudolfina v rámci cyklu „Josef Suk uvádí mladé talenty" s Pražskou komorní filharmonií a Českým komorním orchestrem. Absolvoval turné po Itálii, Americe, Spojených arabských emirátech a se Severočeskou filharmonií Teplice absolvoval prestižní turné „Toyota Classics" po Vietnamu, Kambodži, Malajsii a Bruneji. Od září 2014 je členem Orchestrální akademie České filharmonie.

Vstupné na koncert je 150 Kč dospělí, 120 Kč děti, studenti, senioři.

Předprodej vstupenek probíhá v Jupiter clubu, Náměstí 17, tel.: 566 782 004, 001, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , www.hudbamezirici.cz

-pj-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.