Flétnistka s klarinetistou představili svůj talent

IMG 3429Anežka Vargová a Jan Czech, laureáti mnoha domácích a zahraničních soutěží v pestrém hudebním programu od klasiky po současnost ukázali svůj hudební um zaplněnému koncertnímu sálu.

Čtvrteční koncert z Kruhu přátel hudby zahájila Tereza Heralecká z místní základní umělecké školy hrou na příčnou flétnu. Žákyně Kláry Kostelníkové za kytarového doprovodu Petra Němce zahrála skladbu Café 1930 od Astora Piazzolly.

Flétna pak zazněla dále, a to v podání Anežky Vargové. Studentka 3. ročníku JAMU v Brně a současně i členka Orchestrální akademie České filharmonie a Filharmonie Brno se postupně prostřídala na podiu s klarinetistou Janem Czechem. Ten působí taktéž v Orchestrální akademii České filharmonie. Oba se dříve účastnili mnoha tuzemských i zahraničních hudebních soutěží.

Během večera oba umělci střídavě zahráli díla Johanna Sebastiana Bacha, Roberta Schumanna, Louise Ganneho, Bély Kovácse, Zdeňka Krále, Gabriela Faurého, Bohuslava Martinů a Françoise Borneho. Oba hudebníky doprovázel na klavír Radim Pančocha, který působí jako odborný asistent na JAMU a jako pedagog na brněnské konzervatoři.

Dalším koncertem Klubu přátel hudby v Jupiter clubu bude 19. dubna klavírní recitál Olgy Punko.
Hudební sezonu Klubu přátel hudby pak v 10. května zakončí galakoncert operní pěvkyně Andrey Tögel Kalivodové.

Simona Fňukalová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.