Tasovský kostel se stal dějištěm vraždy v četnickém seriálu

WP 20160407 08 44 19 ProČeská televize minulý týden v Tasově natáčela osmý díl seriálu Četníci z Luhačovic o vraždě faráře v zákristii. Diváci jej budou moci zhlédnout asi za rok.


Dvanáctidílný četnický seriál z období vznikající první republiky režírují Biser A. Arichtev a Petr Bebjak. Jednotlivé díly vznikají na různých místech republiky. „Četnická stanice byla pro účely natáčení seriálu vybudována v obci Lesní Hluboké nedaleko Brna. Samotný děj seriálu se odehrává v okrsku luhačovických lázní, kam se štáb v následujících měsících znovu vydá. Ale například také do Jimramova, Prostějova, Brna, dále do Prahy, na Kokořínsko a na další lokace," uvádí mimo jiné na svém webu Česká televize.

Dobový projekt vzniká v brněnském studiu České televize. Natáčení má skončit v červenci. V seriálu se představí například v roli rakouského četnického veterána Pavel Zedníček, coby velitel stanice Jiří Langmajer, Pavla Tomicová jako četnická hospodyně, Alena Mihulová jako andělíčkářka, nebo Dana Morávková jako operetní diva.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.