Na koncertě vystoupí i jedenáctiletý zázračný pianista

radek bagar copyPianistka s ruskými kořeny Olga Punko a jedenáctiletý zázračný pianista Radek Bagár zahrají na koncertě Kruhu přátel hudby.


V úterý 19. dubna pokračuje v 19 hodin další z koncertů Kruhu přátel hudby. V Jupiter clubu se představí Olga Punko a Radek Bagár. Na koncertě nebudou také chybět ani žákyně z místní základní umělecké školy, přesněji klavíristky ze třídy Mgr. Hany Doležalové. Eliška Dvořáková a Simona Eliášová zahrají Slovanský tanec  č.10  od Antonína Dvořáka, Petra Macková společně s Adélou Strnadovou přednesou Jazz Alive (Martha Mier).



olga punkoOlga Punko (1993) pochází z Petrozavodska v Rusku, kde žila do svých 6 let. Prvních úspěchů dosáhla na ZUŠ - tituly laureáta na ostravské soutěži Pro Bohemia, na mezinárodní soutěži Virtuosi per musica di pianoforte v Ústí nad Labem a na soutěži Prague Junior Note v Praze. Úspěchy slavila i s komorním triem, účast na soutěži Karla Ditterse z Dittersdorfu jí celkem třikrát vynesla titul laureáta a absolutního vítěze. V roce 2004 byla Magistrátem města Havířov oceněna titulem Talent roku. Několikrát vystoupila jako sólistka s Janáčkovou filharmonii v Ostravě. Ve studiích pokračovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze u Mgr. Iriny Kondratěnko a posléze Janáčkově akademii v Brně u prof. Aleny Vlasákové. Je vítězkou uznávaných mezinárodních soutěží, např.: 1. cena Concorso Marco Fortini v Bologni, 1. cena Piano seasons v Praze, 1. cena Wiener Classics ve Vídni, kde také získala cenu Grand prix a zvláštní cenu za provedení skladeb S. V. Rachmaninova, apod. Posledním velkým úspěchem byla soutěž v Římě, kde obdržela 2. cenu. Věnovala se i čtyřruční hře, kde získala 1. cenu a titul absolutních vítězů na soutěžích ve Vídni a Bologni.

Radek Bagár ( nar. 23. 9. 2004) studuje klavír od 6 let na ZUŠ Jaroslava Kvapila v Brně ve třídě Jeleny Kapituly. V roce 2012 získal 1. ceny v mezinárodní soutěži mladých klavíristů do 11 let Amadeus a v prestižní celostátní soutěži Prague Junior Note, po které se zúčastnil festivalu vítězů v Českem Krumlově. O rok později koncertoval jako sólista na festivalu Mozartovy děti se symfonickým orchestrem Brněnské filharmonie, se kterým též absolvoval velký dvoudenní hudební projekt Dva hlasy – dva světy – dvě kultury významné osobnosti Idy Kelarové. V roce 2014 zvítězil ve 4. kategorii v mezinárodní soutěži Amadeus včetně Ceny pro nejlepšího brněnského účastníka a v tomtéž roce získal i 1. cenu Soutěž žáků ZUŠ České republiky a 2. cenu Mezinárodní soutěže Ústí nad Labem a nahrával pro Český rozhlas. Rok 2015 přinesl opětovné vítězství v soutěži AMADEUS a Cenu za nejlepšího brněnského a nejlepšího českého účastníka. V únoru 2016 si zahrál na festivalu Brněnské klavírní mládí v Besedním domě a v Teplicích zvítězil na 1. ročníku Mezinárodní klavírní soutěže Beethovenovy Teplice. V květnu 2016 je pozván na Mozartův festival do Itálii (Rovereto), na koncert ART MOZART na Janáčkově akademii v Brně, vystoupí v Bratislavě a v červnu zahraje v Besedním domě s symfonickým orchestrem Brněnské filharmonii na festivalu Mozartovy děti ( F. Mendelssohn. Koncert d moll č. 2 op. 40).


Vstupné na koncert je 150 Kč a 120 Kč (děti, studenti, senioři)
Prodej vstupenek v Jupiter clubu, s. r. o., Náměstí 17,  tel. 566 782 004, 566 782 001, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , www.hudbamezirici.cz

-pj-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.