Na filozofický festival přijede Horácké divadlo

IMG 4224Horácké divadlo Jihlava přiveze do Velkého Meziříčí divadelní představení Romeo a Julie. V rámci Evropského festivalu filozofie je odehraje na zámeckém nádvoří 5. června.


Avizovaná spolupráce Jupiter clubu a Horáckého divadla má první výsledek. „Dohodli jsme se s ředitelem HDJ Ondrejem Remiášem, že se letos zapojí do programu našeho filozofického festivalu. Společně s režisérem představení Romeo a Julie již navštívili zdejší zámek, prohlédli si prostory nádvoří, abychom se mohli dohodnout na technických požadavcích," uvedl ředitel Jupiter clubu i festivalu Milan Dufek po schůzce, která proběhla tento týden.

„Hru Romeo a Julie máme na repertoáru již od října loňského roku. Ve Velkém Meziříčí však proběhne její premiéra pod širým nebem. Velmi se na to těšíme," sdělil ředitel HDJ Ondrej Remiáš. Podle jeho slov jde o divácky velmi úspěšné představení, dokonce si je vybrala ke svému natáčení i Česká televize.

„Od začátku jsme hru připravovali tak, aby scéna mohla fungovat i venku. Tady je to nádherné. My jsme Romea a Julii zasadili do dnešní doby a já se těším na ten kontrast. Jsem zvědavý, jak v téhle romantizující kulise bude působit naše představení, v němž se ocitají současní lidé," popsal režisér představení Pavel Šimák.

Martina Strnadová

________________________________________

Pavel Šimák řekl o hře Romeo a Julie v HD Jihlava

Hrajeme o lásce, jen se při jejím zobrazování snažíme oprostit od klišé a prázdných gest, hledáme v celém příběhu skutečné lidi, současné lidi, kteří se trápí, radují a hledají sami sebe i cestu k druhým, stejně jako my. A budeme hrát o tom, co se stane, když rodiče nevnímají své děti, když na ně zapomenou, když rezignují na snahu porozumět jejich světu. Budeme hrát o tom, co se stane a proč se stane, že rodiče zradí své děti.
www.hdj.cz

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.