Noční prohlídky zámku tentokrát za svitu úplňku

nocni prohlidka soubojNávštěvníky velkomeziříčského zámku čeká zajímavá podívaná. Budou pro ně připraveny Noční prohlídky zámku, které se každoročně konají v rámci Festivalu muzejních nocí, avšak s tím rozdílem, že tentokrát spadají na úplňkovou noc.

Za té se totiž podle jedné z pověstí na zámku zjevuje bílá paní - vévodkyně Eleonora, někdejší majitelka zámku. Zda ji návštěvníci zahlédnou či nikoliv, nechť posoudí sami.
Faktem zůstává, že je zde uvítá zámecký pán, setkají se např. s Maistrem Muzikusem a zaposlouchají se do jeho podmanivých melodií, narazí na brnění zakletého rytíře Gastona, zhlédnou šermířský souboj obávaného barona von Mortschlaga s Giacommem di Lambruscem, či vyslechnou legendu o přízraku hříšnice. Milovníci tajemna jistě ocení věštkyni hádající z křišťálové koule. A jelikož se blíží čas čarodějných rejů, neopomenuta bude i inkvizice, probíhající na nádvoří.
Noční prohlídky zámku se konají v sobotu 21. 5. 2016 od 19 hodin, následují v každou celou hodinu, poslední prohlídka vychází hodinu před půlnocí. Rezervace je možná na telefonním čísle 778 777 169. Vstupné: dospělí 40 Kč, děti 20 Kč. Těšíme se na vaši návštěvu!

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.