Magma má po 25 letech nové CD, výtěžek z něj dá Kociánce v Březejci

magmaVelkomeziříčská kapela Magma po více než pětadvaceti letech vydává nové CD Betonový hlavy. Jde o výběr skladeb z vlastního repertoáru v novém provedení z roku 2016. Ke koupi je od června v prodejně Dárky Nedoma. Výtěžek Magma věnuje Centru Kociánka Březejc.

 

 

magma CDNa CD Betonový hlavy najdete jedenáct původních skladeb kapely v tzv. „Magma – metal“ stylu. Původní písničky letos od ledna do dubna nově natočili současní členové Magmy: Jaroslav Navrátil (zpěv a klávesy), Zdeněk Bouček (kytara), Svatopluk Peksa (basová kytara) a Zdeněk Brabec (bicí). „Děkujeme všem bývalým a snad i současným fanouškům za vyhecování a nakopnutí k natočení CD po více než 25 letech nečinnosti a lenošení,“ vyjádřili se sami hudebníci s poznámkou, že jsou připraveni přijmout nemilosrdnou kritiku aktuálních nahrávek a nastavení pravdivého zrcadla jejich snažení.

Magma vznikla v polovině osmdesátých let 20. století jako společný projekt několika nadšenců z Velkého Meziříčí a okolí. Zakládající členové jsou: Jaroslav Navrátil (klávesy), Zdeněk Bouček (kytara), Zdeněk Brabec (bicí), Jaroslav Dvořák (zpěv, kytara) a Petr Jurek (basová kytara). V roce 1988 se zpěvákem Magmy stal Jaromír Plešák a baskytaristou Svatopluk Peksa. V roce 1989 je kapela na vrcholu, hraje na zábavách snad každý víkend. Poslední společný koncert odehrála v Jupiter clubu 30. prosince 1990.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.