Desátý ročník filosofického festivalu trhá rekordy v návštěvnosti

publikum web"Sami přednášející jsou velmi překvapeni tím, jak velké množství lidí naše témata zaujala a jak kultivovaný průběh festival má," řekl Velkomeziříčsku ředitel festivalu Milan Dufek.

Jubilejní ročník festivalu jde do svého finále a průběžné statistiky návštěvnosti už dnes ukazují, že letošní průřezové téma Svoboda a násilí se trefilo do aktuální situace i potřeb publika. Návštěvnost hlavního programu nikdy neklesla pod osmdesát diváků na přednášce a úspěch mají i akce doprovodného programu. "Chci velmi poděkovat zejména lidem z našeho města a okolí za to, jak svojí účastí přispěli k dobrému průběhu festivalu," řekl Dufek.

Festival má za sebou maratón setkání s předními českými odborníky na danou problematiku. Dnes v 17.00 hodin ještě diváky čeká téma globálních konfliktů a večer pak koncert Wabiho Daňka na zámku. O víkendu pak lidé uvidí představení Slam Poetry a divadlo Jeppe z Vršku. V neděli pak festivalové dny uzavře přednáška černošské spirituály v Husově domě a večer na zámku koncert k 25. výročí vzniku skupiny Geneze.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.