Noc kostelů nabídla mše, koncerty i slova k zamyšlení

IMG 6966Ne příliš často se naskytne příležitost nahlédnout například do Špitálního kostela sv. Kříže, ještě řidčeji pak do kostela Nejsvětější Trojice na Moráni. Tu výjimečnou možnost měli všichni, kteří využili páteční Noci kostelů, kdy ve Velkém Meziříčí zvaly k návštěvě hned čtyři chrámy Páně. Krom dvou jmenovaných samozřejmě také kostel sv. Mikuláše na náměstí a sv. Marka v místní části Mostiště.

Program Noci kostelů byl opravdu bohatý, a tak někteří přebíhali z jednoho kostela do druhého, aby jim nic neuniklo. Postarala se o něj četná skupina dobrovolníků, účinkujících, dětí i dospělých. Vedle mší svatých, slov k zamyšlení či přednášek o historii v kostelech zazněly také tóny hudby a zpěvu. A to v podání interpretů Kristýny a Petra Bradáčových, Jakuba Doležala, Alžběty Pospíšilové, Ludmily Horké, Marie Rosové, Olgy Dvořákové, Anny Dubské, Vojtěcha Schlemmera a Vojtěcha Sklenáře, dále skupin Harmonie, Pavana, violisty Karla Plocka či varhanice Marie Práškové. Děti ze ZŠ Lavičky přispěly scénkami ze života Elišky Přemyslovny a sv. Anežky a soubor Špatně namíchaný bublifuk světelnou show.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.