Dobrovolní hasiči otevřeli výstavu o historii sboru

DSC00748Velkomeziříčští dobrovolní hasiči jsou jedním z nejlepších sborů na Vysočině. Na vernisáži výstavy k 145. výročí založení sboru to dnes ve Velkém Meziříčí řekl starosta Krajského sdružení hasičů Vysočina Jan Slámečka.

Vernisáž průřezové výstavy o historii i současnosti sboru, která je v předsálí kina Jupiter club otevřena až do třetího července, se nesla zejména v duchu připomínky důležitosti hasičského hnutí nejen pro samotnou hasičskou činnost, ale pro společnost obecně. Například úlohu hasičů při protinacistickém odboji i velkomeziříčské tragédii vyzdvihnul ve svém projevu starosta sboru Stanislav Kratochvíl.

Současný rozvoj dobrovolného hasičstva zase připomněl náměstek ředitele Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Libor Hanuška. "V současné době je nastartována obnova techniky, jaká nemá v historii sboru obdoby."

Městský radní a náměstek starosty Okresního sdružení hasičů Žďár nad Sázavou Miroslav Jágrik poděkoval hasičům za jejich práci jménem vedení města a slíbil, že dobře zavedená spolupráce s městem bude pokračovat.

Letošní oslavy 145. výročí založení dobrovolného hasičstva ve Velkém Meziříčí vyvrcholí 2. července velkým dnem otevřených dveří hasičské zbrojnice.  

Petros Martakidis

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.