Oslava metalu na Fajťáku je v plném proudu

IMG 7975Černé tričko, kšiltka a nezbytné podkolenky, spacák a stan, taková je základní výbava stovek návštěvníků valících se na svátek nejtvrdší metalové hudby na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Třídenní Fajtfest je v plném proudu.

Na čtvrteční zahájení osmého ročníku akce dorazily asi čtyři stovky lidí. V pátek jich bylo o mnoho víc a v sobotu má být podle pořadatelů nápor největší. „Čekáme nával kolem tisícovky na Němce z kapely Caliban. Plní se to tady už teď. Takže jsme s průběhem absolutně spokojeni. Ve čtvrtek jsme sice hráli jenom do deseti, ale měli jsme ve ski baru dýdžeje, takže si lidi bavili i tak,“ zhodnotil v pátek jeden z hlavních pořadatelů Tomáš Fleck. Fanoušky neodradila ani pořádná sprška, která přišla během odpoledne. Naopak všechny spíš „nakopla“. „Je to tady úplně skvělý. Jsem tu letos poprvé a jsem nadšený. Ten déšť před chvílí to ještě víc rozproudil, je tady úžasná atmosféra i lidi kolem, paráda,“ pochvaloval si jeden z návštěvníků.

Pátečním headlinerem byla kapela Rise of the Northstar z Francie. Dárkem pro fanoušky byla její autogramiáda i společné focení. Z českých to byla pražská legenda Cocotte Minute. Další zahraniční peckou jsou Jinjer z Ukrajiny, kteří v sobotu vystoupí hned po Calibanu. Nicméně bezmála třicítka kapel, pozvaných na Fajtfest 2016, slibuje, že si vybere opravdu každý. Ať již upřednostňuje hardcore, metalcore, punk či mix různých stylů tvrdé hudby. Některé skupiny do Meziříčí zavítají poprvé, jiné jsou na Fajtfestu již takřka domácí.

Pořadatelé obdarovali tříletého chlapce

Pořadatelé letos přišli s  novinkou. Rozhodli se částí výtěžku z festivalu podpořit dobrou věc. „Oslovili mě bratři Fleckovi s tím, zda bychom na radnici nevěděli o někom, kdo by potřeboval pomoc. Náš sociální odbor vytipoval maminku s tříletým chlapcem, kteří jsou v problematické situaci,“ sdělil starosta Radovan Necid. Ten od pořadatelů převzal v pátek na pódiu šek na deset tisíc korun pro Mirečka Coufala. „Šek v příštím týdnu předám jeho mamince,“ dodal starosta.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.