Čtyři klíče: Pořadatelé připravují restart oblíbené soutěže

kliceTradiční soutěž Čtyři klíče k velkomeziříčské bráně, která v našem městě už třiadvacet let uzavírá léto, se letos konat nebude. Pořadatelé totiž chystají na příští rok její restart ve změněné podobě.

"Za třiadvacet ročníků soutěže byla už znát malá provozní únava nejen na organizátorech a tvůrcích soutěže, ale i na samotných soutěžících. Proto jsme zvolili raději malou pauzu s tím, že oblíbenou akci do příštího roku změníme," řekl ředitel pořádajícího JUPITER clubu s.r.o. Milan Dufek a dodal: "Soutěžily vždy města a městyse z okolí - kromě týmu z Velkého Meziříčí nastupovala do klání i družstva z Křižanova, Měřína a Velké Bíteše. Letos některá družstva přijet nemohla."

Každý ročník soutěže Čtyři klíče k velkomeziříčské bráně byl tematický, družstva plnila úkoly, které se k tématu soutěže vztahovaly. Soutěžící se tak od roku 1993, kdy se konal první ročník, utkali například na téma Divokého západu, lidových jihomoravských zvyků, automobilových závodů, gastronomie a podobně. Soutěž vždy doplňuje umělecké vystoupení - lidé mohli v minulých ročnících vidět artisty, cirkusové umělce i kapely.

"Samotný koncept soutěže, tedy tematické úkoly pro soutěžící, které jsou atraktivní pro obecenstvo, se pořadatelský tým pravděpodobně rozhodne zachovat. Změnou určitě projde samotné vybírání soutěžních družstev a možnost určitého osvěžení vidí pořadatelé i v doprovodném programu, resp. jeho provázání se samotnou soutěží," naznačil změny Milan Dufek s tím, že měnit se nebude ani tradiční zářijový termín.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.