Na zámku se konala poslední vernisáž muzejní sezóny

DSCN3613Středeční podvečer přilákal návštěvníky k vernisáži výstavy Kožené svítání. Na ní se prezentovala rynárecká výtvarnice Blanka Mudrová.

Ředitelka muzea Mgr. Irena Tronečková ve svém úvodním slovu poděkovala návštěvníkům za účast nejen při této akci, ale též za jejich muzejní přízeň v tomto roce. Poté představila autorčinu osobitou tvorbu. Blanka Mudrová na zámku vystavuje jak kožené obrazy, tak řemeslné výrobky z kůže - psaníčka, kabelky či aktovky. Sama o sobě uvádí: „Celý život mě provází touha něco tvořit, něco hezkého vymýšlet pro radost svému okolí a sama sobě. Kreativní tvoření se mi stalo životní vášní a osudem, práce s kůží je mým koníčkem a celoživotním osudem a zaměstnáním.“

Prodejní výstava je také doplněna olejomalbami s přírodními motivy. Lze ji navštívit od pondělí do pátku, a to až do 16. prosince, v čase od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Jednotné vstupné 10 Kč na osobu.

-muz-

001

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.