Sálem zní polonéza a tanečníci právě absolvují svou první společenskou zkoušku

IMG 0959AKTUALIZOVÁNO O NOVÉ VIDEO:

Mladé dámy v bílých dlouhých šatech s červenou růží v ruce, pánové v obleku s bílou košilí a černým motýlkem, živá hudba hraje polonézu a z balkonů na taneční parket shlížejí davy rodičů, prarodičů, sourozenců i kamarádů... Je ples v bílém a pro mladé tanečníky první důležitá zkouška toho, co se od září naučili – v tanci i společenském chování.

„Po roce vás opět vítám v krásném sále, který vám my, Brňáci, tolik závidíme,“ zahájila v pátek večer bílou prodlouženou Vlasta Buryanová z Taneční školy Starlet, která ve velkomeziříčském Jupiter clubu kurzy tanečních pro žáky a studenty středních škol i další již dlouhá léta vede. Nejinak i letos. Za jejími zády hrají muzikanti z kapely M.E.Š. a učitelka tance velí změnu, polonézu střídá mazurka, po ní následuje waltz, cha-cha, polka, valčík… Tanečníci si vedou zdatně. Léta zkušeností navíc posléze mohou předvést i jejich rodiče. „Já nevím, jestli si ještě pamatuju kroky,“ děsí se jedna maminka. Ale její partner ji vede jistě a obavy mizí. Zábava je v plném proudu, a tak je čas na malé odlehčení – sálem zní ptačí tanec a všichni se poslušně vrtí v rytmu. Nechybí trocha legrace i soutěžení.

Účastníci kurzu mají před sebou ještě několik lekcí, v nichž budou muset stihnout vstřebat další kroky i těch složitějších tanců, aby je mohli opět předvést veřejně. Bude to v samém závěru kurzu, a to na Barevném plese 3. prosince. To už pak budou vyškoleni natolik, že se budou moci směle vrhnout do nové plesové sezony.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.