Vídeňští v Meziříčí předvedli, jak lze zkrotit zlou ženu

IMG 0395Po půl roce zavítal opět do velkého sálu Jupiter clubu z rakouské Vídně český divadelní spolek Vlastenecká omladina. Tentokrát přivezl známou hru Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy.

V podtitulku nesla název "Trochu jinak". Trochu proto, že v originálních představeních vystupuje na čtyřicet hlavních i vedlejších postav a VOmladina vystupuje povětšinou na menších jevištích. Takže aby na "prknech znamenajících svět" nebylo dusno jako ráno v autobuse nebo metru, bylo nutno hru upravit a zeštíhlit. Diváci ovšem nebyli o nic ošizeni a častý aplaus během představení toho byl příjemným důkazem.

V hlavní roli hádavé Kateřiny se představila Lída Šťastná, jejího sebevědomého a po smrti otce bohatého nápadníka Petruchia ztvárnil Zbyněk Háder. Otce Baptisty, šlechtice z Padovy, který by rád provdal své dcery, ale nezůstal sám, skvěle zahrál Vlastislav Janča.

Soubor VOmladina loni oslavil 130 let od svého založení Čechy hledajícími ve Vídni, centru Rakousko-Uherské monarchie, práci a nový domov. Z herců čišela pohoda a dokonalá čeština poukázala na vřelý vztah k mateřské zemi a její řeči. Propracované kulisy, kostýmy i dialogy pak umocnily divákům tento divadelní zážitek.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.