Již zítra posluchače čeká Pocta baroku s Monikou Kaniokovou

Monika Dopitová__Karel_Fleischlinger_maláKruh přátel hudby zítra v koncertním sále velkomeziříčského Jupiter clubu vyslechne koncert nazvaný Pocta baroku. Namísto sopranistky Lucie Rozsnyó však přivítá Moniku Kaniokovou, a to ze zdravotních důvodů původně avizované zpěvačky. S Monikou Kaniokovou vystoupí Karel Fleischlinger, který zahraje na vihuelu, theorbu a barokní kytaru.

„Program a charakter koncertu zůstanou zachovány,“ ujistila Pavla Jahodová za spolupořadatelskou agenturu Globart.

-mars- 

______________

Čtvrtek 24. listopadu 2016 v 19.00, Jupiter club, Náměstí 17, Velké Meziříčí

Monika Kanioková (zpěv) absolvovala Církevní konzervatoř Opava v oboru sólový zpěv u Barbory Habustové a pokračovala na Fakultě umění Ostravské univerzity pod vedením Zlatice Berkyové. Pravidelně se účastní pěveckých interpretačních kurzů staré hudby (Evelyn Tubb, Joel Frederiksen). V roce 2008 získala zvláštní ocenění za interpretaci 20. století v Písňové soutěži B. Martinů a o dva roky později v Mezinárodní pěvecké soutěži L. Janáčka dostala 3. místo. Působila v operním a baletním sboru Slezského divadla v Opavě. V roce 2011 v rámci koncertního cyklu v Mnichově spolupracovala se souborem Ensemble Phoenix Munich pod vedením Joela Frederiksena. Pedagogicky působí na Lidové konzervatoři a Múzické škole v Ostravě a na Základní umělecké škole duchovní hudby ve Frýdku-Místku.

Karel Fleischlinger (vihuela, renesanční a barokní kytara, theorba) vystudoval kytaru na konzervatoři v Pardubicích ve třídě prof. Stanislava Juřici, poté absolvoval Vysokou hudební školu Franze Liszta ve Výmaru (Německo) pod vedením Prof. Rolanda Zimmera. Během studií se stal laureátem několika soutěží, absolvoval interpretační kurzy u vynikajících kytaristů. Kromě mnoha koncertů doma i v zahraničí vytvořil řadu rozhlasových nahrávek. Od roku 1991 koncertuje s komorním souborem Lenz-Trio ve složení flétna (Susanne Oehler), violoncello (Torsten Oehler) a kytara. Hraje také v kytarovém kvartetu PF Guitar Quartet, v Romantic Guitar Duu s Janem Tuláčkem, spolupracuje s Brno Contemporary OrchestraCzech Ensemble BaroqueEnsemble Arcimboldo (Švýcarsko) a s řadou dalších renomovaných umělců a souborů. Působí pedagogicky na Základní umělecké škole Blansko a na konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži, kde kromě klasické kytary vyučuje také hru na staré nástroje.

Vstupné je 150 a 120 Kč.


Více informací o koncertní sezóně ve Velkém Meziříčí: www.hudbamezirici.cz

Předprodej vstupenek: Jupiter club, s.r.., Náměstí 17, 594 01 Velké Meziříčí, tel. 566 782 004/566 782 001,  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.