Na festivalu Concentus Moraviae se v Meziříčí představí sopranistka a francouzský soubor

hana-blazikova--2--d1638Hudební festival Concentus Moraviae již má kompletní program pro letošní 22. ročník, jenž nese podtitul La voce. Koncerty proběhnou od 3. do 29. června. Ve Velkém Meziříčí vystoupí sopranistka a harfistka Hana Blažíková a francouzský soubor Ensemble Organum.

Letošní festival je věnován tématu lidského hlasu a zpěvu ve všech podobách od chorálu, přes lidovou hudbu minulosti až po barokní operu nebo jazz. Významným dramaturgickým akcentem je výročí Claudia Monteverdiho, od jehož narození v roce 2017 uplyne 450 let.

První koncert ve Velkém Meziříčí se bude tradičně konat v rámci Evropského festivalu filozofie. Ve špitálním kostele sv. Kříže se v sobotu 10. června v 19.30 představí sopranistka Hana Blažíková se svým pořadem Květina milosti. V něm se sama doprovodí na harfu a posluchačům nastíní obraz Panny Marie ve středověké hudbě Španělska. Cena vstupenek je 250 a 150 Kč.

ensemble-organum-d1602

Druhý koncert v našem městě bude opět v kostele, tentokrát sv. Mikuláše. Ve středu 21. června v 19.30 při něm vystoupí francouzský Ensemble Organum s uměleckým vedoucím Marcelem Peresem. Soubor se ve svém programu zabývá uměním ornamentace, hudebním aspektem 16. století. Tuto neznámou hudební oblast nám soubor představí prostřednictvím byzantského chorálu, latinské duchovní monodie 15. a 16. století a korsických zpěvů. Cena vstupenek je 300 a 200 korun.

Předprodej vstupenek bude zahájen 23. 2. 2017 na programovém oddělení  Jupiter clubu, Náměstí 17, nebo v síti Ticketportal.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.