Charitativní ples zakončil sezonu. Pro Dětské středisko Březejc vynesl rekordní částku

PomadaV pátek 10. března se do Jupiter clubu sešli všichni ti, kteří rádi podpoří dobrou věc a ještě se u toho příjemně pobaví. Konal se tu již sedmnáctý ročník charitativního plesu, jehož výtěžek podpoří klienty Centra Kociánka v pracovišti Březejc.

Ples zahájila tradiční moderátorská dvojice, ředitel Jupiter clubu Milan Dufek a Jitka Janatová z Dětského střediska Březejc. "Tento ples je jednou z cest, která hendikepovaným, našim kamarádům z Březejce, ale i odjinud, kteří sem každý rok přicházejí, nabízí příležitost, aby se co nejintenzivněji a nejpřirozeněji zapojili do běžného způsobu života, mezi něž plesy a zábava patří," uvedl.

Na parket pak všechny pozvala kapela PETRKYT Band, kterou střídal host večera Petr Calta. Bohatý program odstartovala módní přehlídka žáků základní a střední školy Březejc. Ti představili tašky a batohy z recyklované rifloviny, vlastnoručně šité polštářky, koberečky i ponča. Jako další vystoupili uživatelky a uživatelé centra Kociánka s taneční ukázkou z muzikálu Pomáda, sklidili nadšený aplaus. Kdo čekal s nákupem lístků do bohaté tomboly na pozdější dobu, měl smůlu. Sedm tisíc nachystaných losů zmizelo během necelé hodiny a půl. Mezi sedmi sty osmdesáti šesti cenami nechyběl zimní kluzák, obraz, cukrovinky, kosmetika ani kovový brontosaurus. Jako bonus všechny pohltila bezprostřední, přátelská atmosféra.

Zlatým hřebem večera byla dražba výrobků vzniklých v březejckých dilnách. Nejnižší vydražená částka byla dva tisíce korun za tkanou soupravu Modré z nebe, nejvyšší se vyšplhala na třicet tisíc korun za sochu anděla. Celkový výtěžek dosáhl 141.800 korun a předčil tak veškerá očekávání.

"Všem moc děkuji, tato částka mi vyrazila dech. Chtěli jsme koupit tricykly a kola, ale to nám zbude opravdu ještě na něco dalšího. Moc a moc vám děkuji, protože jste byli úžasní," poděkovala na závěr s úsměvem překvapená Marie Doležalová, vedoucí pracoviště Březejc.

Jitka Kočí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.