V podání smyčcového kvartetu zazněl i Ježkův Bugatti step

IMG 3271Kruh přátel hudby ve Velkém Meziříčí přivítal smyčcové kvarteto. To posluchačům nabídlo skladby Dvořáka, Mozarta a Ježka.

Slavonic quartet vystoupil v koncertním sále Jupiter clubu v úterý 25. dubna. V souboru, který vznikl roku 2010 z posluchačů Janáčkovy akademie múzických umění, se představili Jan Rybka (1. housle), Lukáš Mik (2. housle), Leoš Černý (viola) a Lukáš Svoboda (violoncello). Na programu večera byly Drobnosti a smyčcový kvartet F dur „Americký“ od Antonína Dvořáka, Divertimento D dur od Wolfganga Amadea Mozarta a Bugatti step Jaroslava Ježka.

Před profesionálními hudebníky se i tentokrát představily žákyně základní umělecké školy. Živa Lysáková na violoncello zahrála gavotu, kterou složil J. B. Lully. Na klavír ji doprovodila Petra Macková.

Poslední koncert této sezony Kruhu přátel hudby proběhne za měsíc, 24. května od 19 hodin. Představí se na něm emeritní koncertní mistr České filharmonie, houslista Miroslav Vilímec s klavírním doprovodem Vladislava Vilímce.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.