Centrum města zaplnili mladí umělci. Proběhl happening ZUŠ Open

IMG 4699Hudba, tanec, divadlo a výtvarné umění ve veřejném prostoru – základní umělecká škola představila všechny své obory na různých místech centra Velkého Meziříčí.

Včera probíhal po celé republice happening základních uměleckých škol ZUŠ Open. Velkomeziříčská zuška se spolu s dalšími více než třemi sty padesáti školami zapojila také. Obyvatelé Velkého Meziříčí tak mohli po celé odpoledne poslouchat hudbu z různých zákoutí náměstí, zhlédnout práci výtvarníků před radnicí či divadelní představení literárně-dramatického oboru za budovou základní umělecké školy. Po skupinách se představili hráči na smyčcové a dechové nástroje, orchestry, pěvecký sbor, divadelníci i výtvarníci.

Akci podpořila operní pěvkyně Magdalena Kožená, která sama svoji kariéru začínala v zušce. Zúčastnila se koncertu v Bystřici nad Pernštejnem, kde vystoupil i Taneční orchestr ZUŠ Velké Meziříčí.

Cílem happeningu byla v podstatě oslava systému základního uměleckého vzdělávání u nás a zviditelnění práce a aktivit ZUŠ v celé republice v jeden den, což má pomoci posílit respekt základních uměleckých škol.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.