Taneční orchestr vystoupil v rámci ZUŠ Open v Bystřici

Adela Magdalena_KozenaTaneční orchestr Základní umělecké školy Velké Meziříčí včera dopoledne zahrál v Bystřici nad Pernštejnem na zahajovacím koncertu prvního ročníku celostátního happeningu základních uměleckých škol ZUŠ Open. Akci podpořila operní pěvkyně Magdalena Kožená, která sama svoji kariéru začínala v zušce, a generální ředitel České filharmonie David Mareček.

„Základní umělecká škola stála na počátku mého vztahu k umění. Jsem přesvědčena, že si hudební školy zasluhují zásadní uznání společnosti; vždyť právě v celé společnosti se nejvíce projevuje systematická kultivace mladé generace, které se jí dostává díky unikátnímu systému základních uměleckých škol. Rozhodla jsem se proto založit nadační fond na podporu ZUŠ, na jehož činnosti jsem připravená se aktivně podílet. Ráda bych se prostřednictvím nadačního fondu zasadila o to, aby ZUŠ získaly více celospolečenské podpory, pozornosti a respektu,“ vyjádřila se Magdalena Kožená v dopise ředitelům základních uměleckých škol.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.