Výstava připomene detektivní případy rady Vacátka

6c48ce73-4d09-11e7-9290-005056ab0011Po dvou úspěšných výstavách pohádkových kostýmů čeká na návštěvníky velkomeziříčského muzea další výstava připomínající tvorbu Československé televize. V měsících září a říjen budou moci návštěvníci zavzpomínat na prostředí prvorepublikové pátračky známé ze seriálu Hříšní lidé města pražského.

Výstava přiblíží nejen samotný seriál, ale návštěvníci se dozvědí i informace za zákulisí natáčení. Filmovou atmosféru navodí nastylizovaná zákoutí, která návštěvníky přenesou do doby první republiky. Příchozí se tak ocitnou na policejní stanici, v továrníkově pracovně a jídelně, kuchyni, či v ordinaci. Výstavu oživí dobové kostýmy s množstvím doplňků, jako jsou elegantní klobouky a rukavičky, kabelky či kravaty.

Výstavu navíc doplní detektivní příběh Vraždy továrníka Skalského, kdy si návštěvníci zahrají na asistenty inspektorů s úkolem najít zákeřného vraha.

Výstava bude otevřena od 14. září do 29. října každý den kromě pondělí, a to od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

-muz-

Plakát -_Rada_Vacátko

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.