O odlišném myšlení žen a mužů vyprávěl Manželský čtyrúhelník

IMG 1587Ve středu 22. listopadu uvedl Jupiter club divadelní představení Manželský čtyřúhelník. Komedii vyprávějící o důvodech manželských potíží i o rozdílech v myšlení mužů a žen, napsal a zrežíroval Jakub Zindulka.

V hlavních rolích dvou spřátelených párů se představila Dana Homolová s Danielem Rousem jako manželé Juklovi a Michaela Badinková s Martinem Krausem jako manželé Tupí. Ony spolu pracují v mateřské školce, oni jsou inženýry v jednom podniku. Znají se dlouho, takže spolu tráví i silvestrovskou noc. Značně pod vlivem alkoholu si partneři začnou navzájem vyčítat neshody se záchodovým prkýnkem a špinavými ponožkami, až pře vyústí v sázku. Rozstěhují se a manželé mají bez vzájemného kontaktu vydržet od Silvestra do Silvestra. Ženy si začnou užívat nákupy ve slevách a volný čas věnují péči o sobe. Muži se usadí u televize, pijí pivo a nechávají si dovážet pizzu. Zlom nastane, když už není co jíst ani kam šlápnout. Starší Jukl uděluje mladšímu kamarádovi rady, jak vyjít se ženami. "Protože ženy nemůžeš nikdy pochopit. Ony nechtějí problémy vyřešit, ony je chtějí řešit, povídat si o nich!" nabádá jej k ústupkům zkušenější kamarád. Manželská chemie ovšem funguje i nadále a oba páry tajně poruší roční lhůtu. Mezi Juklovými znovu vzplane touha a u Tupých čekají rodinu.
Díky předvídatelnosti děje a podobností s každodenním manželským životem hra našla u diváků nadšenou odezvu.
Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.