Březejčtí dávají nahlédnout do svojí fantazie

IMG 1614Březejčtí vystavují v předsálí kina velkomeziříčského Jupiter clubu. Dávají tak nahlédnout do svojí fantazie, kterou převedli všemi svými smysly do svých výtvorů.

Prodejní výstava klientů březejckého pracoviště Centra Kociánka proto nese příznačný název Všemi smysly a nesmysly. Uvidíte na ní převážně výtvory z hlíny a textilu – sochy, keramické obrazy na zeď malby na hedvábí, loutky, koberečky, tašky a další. „Loutky s kašírovanými a textilními prvky, půvabné, něžné, lehkým opuncováním orientu poznamenané obrazy na hedvábí překypují flórou a faunou, rozkvetlá louka a pavučiny, lesní samoty, mořské hlubiny, líbezní andělé…“ přiblížila návštěvníkům dílo Březejckých Eva Kočí Valová při vernisáži. Ta proběhla v pátek 24. listopadu odpoledne. Představili se při ní i sami uživatelé a zaměstnanci střediska. Připravili si pěvecké a taneční vystoupení, prezentovali projekt Autismo Burgos. Závěrem pak zahrála skupina Žalozpěv.

Výstavu můžete zhlédnout do 4. ledna 2018. Otevřena je: po–čt 8–16 hodin, pá 8–14 hodin (přestávka 12–12.30 hodin), nebo před začátkem filmového představení. Od 20. 12. 2017 do 3. ledna  2018 zavřeno.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.