Lidmila Dohnalová svými kresbami provází naším krajem

IMG 2988Naším krajem, tak je nazvaná výstava obrazů Lidmily Dohnalové, která byla slavnostně zahájena v neděli 25. března 2018. Kresby autorky provedou zájemce malebným krajem Tasova a Velkého Meziříčí.

Vernisáž výstavy zahájila přednesem vlastní básně Hledání identity ze sbírky Mollové tóniny Eva Vodičková. O hudební vystoupení se postarali sourozenci Bradáčovi.

„Přesně rozpoznáme obrazy Lidmily Dohnalové – přírodní zákoutí, lesní zátiší, otevřené nebe, zurčící vodu, stromy jako pevné opory lidského žití, ptáci oněmělí úžasem, květiny, stavby lidských rukou doprovázené pokorou, cesty a místa, kde usínají motýlové,“ uvedla vystavené ilustrace, kolorované kresby či linoryty Eva Kočí Valová a poskládala názvy vystavených děl do příběhu. Vypráví o křižovatce života, hledání klidu ve smírčím kříži, rašeliništi života, zvonech z Mostišť, zřícenině kaple sv. Víta, jarním lese i letních mácích, zpěvu stehlíků a otevřené náruči krajiny s řekami Balinkou a Oslavou.

„I obrázky do naší kroniky Vlastivědné a genealogické společnosti nám laskavě maluje paní Lidmila Dohnalová,“ připomněla ještě Helena Švecová další práci autorky, s níž připravuje na podzim besedu.

Výstava je otevřena od pondělí 26. března do středy 25. dubna 2018 od 8 do 16 hodin a v pátek do 14 hodin ve výstavní síni Jupiter clubu.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.