Slameři improvizovali na zadané téma

Metoděj-Constantine-s-Bio-Maschou copyPříznivci freestyle rapu, ale hlavně „žánru“ slam poetry si přišli v pátek 5. 6. na své.

V rámci doprovodného programu Evropského festivalu filozofie vystoupili v Jupiter clubu špičkoví slameři – Metoděj Constantine, Bio Mascha a Lojza Kvádr.

Kromě svých již připravených úvodních kratších sólových exhibicí všichni tři společně improvizovali na zadané téma od publika. Náměty Lepší časy a Ryby společně zpracovali bleskurychle a samozřejmě velmi vtipně.


(Slam poetry je specifický styl básnického přednesu, jehož podoba není přesně ukotvena jasnými pravidly. Měl by být ale sugestivní, zajímavý či zábavný, aby dosáhl největšího ohlasu v publiku, povětšinou shromážděného v baru. Vznikl ve Spojených státech druhé poloviny 80. let, za zakladatele poetry slamu je považován chicagský básník, původním povoláním zedník, Marc Smith. Zdroj Wikipedie)

Další doprovodné akce letošního festivalu filozofie:

koncert Vlasty Redla v sobotu 6. 6., muzikálové představení Hakuna Matata v neděli 7. 6., koncert gospelové vokální skupiny Let’s go v Husově domě v neděli 7. 6., pohádka pro děti Strašidelný mlýn a dětské zábavné odpoledne v neděli 7. 6., autorské čtení Miroslava Částka Monsignore Quijote v pondělí 8. 6., v úterý 9. 6. divadelní představení Descartovi parťáci, ve středu 10. 6. divadelní komedie Karlíček, s. r. o.

Simona Fňukalová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.