Iva Bittová zahájila Kulturní léto se sborem Babačka

IMG 3017Začátek letošního sedmého ročníku Kulturního léta poznamenalo chladné počasí, kvůli kterému byl zrušen zahajovací koncert meziříčské Základní umělecké školy. Následující vystoupení Ivy Bittové bylo přesunuto do velkého sálu Jupiter clubu.

Odpolední program zahájil přivítáním přítomných starosta města Josef Komínek. Ředitel Jupiter clubu Milan Dufek poděkoval nadačnímu fondu Františka Podstatzky Lichtensteina za spoluúčast při pořádání nedělního koncertu Ivy Bittové a její skupiny Čikori At Home.

Zpěvačka nepřijela do Velkého Meziříčí sama, z Borů ji doprovodil sbor Babačka. „Když jsem se usadila v Borech, napadlo mě založit hudební soubor. Výsledkem je Babačka a takto zpívají už po dvou měsících činnosti. Dnes vlastně máme takovou premiéru,“ uvedla po koncertu. Sbor vystoupil na závěr živelného hudebního zážitku, který si vychutnalo zcela zaplněné hlediště velkého sálu a písně z muzikálu Balada pro banditu si s vystupujícími zanotovali společně všichni posluchači.

-jik-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.