Novoroční koncert nabídl Mozarta, Dvořáka i Smetanu

IMG 7068Novoroční benefiční koncert velkomeziříčského Kruhu přátel hudby si posluchači užili s Moravským klavírním triem a jeho hosty.

Moravské klavírní trio ve složení Jiří Jahoda (housle), Jana Ryšánková (klavír) a Miroslav Zicha (violoncello) zahajuje nový rok ve Velkém Meziříčí pravidelně již několik let. Nejinak i v pondělí 15. ledna v koncertním sále Jupiter clubu. Tentokrát si soubor ke svému vystoupení přizval sopranistku Ivetu Jiříkovou, svého času sólistku Národního divadla v Praze, a barytonistu Vlada Chmela, který mimo jiné zpíval i v newyorské Metropolitní opeře či milánské La Scale.

Společně posluchačům připravili několik hudebních lahůdek jako třeba předehru k Bizetově opeře Carmen i ke Smetanově Prodané nevěstě, árie Rusalky a Vodníka z Dvořákovy opery Rusalka či árie Elvíry a Almavivy z Mozartových oper Don Giovanni a Figarova svatba. Přátelé hudby se pak s interprety loučili potleskem ve stoje.

-mars-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.