Křížem krážem Vysočinou na kole 2019 jelo opět přes Velké Meziříčí

6811Také v našem městě jsme přivítali minulý víkend skupinu cyklistů, kteří křižují Vysočinu již po dvanácté. Vystoupili na rozhlednu Fajtův kopec, na Vyhlídkovou věž kostela sv. Mikuláše, prohlédli si centrum města a někteří si poslechli folkovou skupinu Šero, která právě vystoupila na náměstí v rámci Kulturního léta.

V našem Turistickém informačním centru se osvěžili ovocem ze zdravé Vysočiny a každý si odnesl drobný dárek.

Ředitel Tomáš Čihák z destinační společnosti Vysočina Tourism, která toto cyklistické putování organizuje, poděkoval za milé přijetí. Dodal, že cyklisté navštíví mnoho míst v regionu Vysočina a celé putování zakončí již tradičně příjemným posezením v Dalešickém pivovaru.

Také poznamenal, že do pelotonu není nutné se registrovat, neplatí se žádné startovné, přidat se může kdokoli na kterémkoli úseku nebo v kterémkoli městě, jezdí se jen tak pro radost. Není to žádný závod, naplánovaná trasa má potěšit a umožnit navštívit zajímavá místa v regionu.
Celou trasu plánoval Ladislav Rasocha, předem si ji projel a hravě si poradil i ve Velkém Meziříčí, kdy je zbourán most přes dálnici, který byl spojkou k rozhledně. V našem městečku se všem líbilo a určitě si k nám udělají zase někdy výlet.

Popřáli jme příjemné počasí a šťastnou cestu bez nehod !!!

www.vysocinounakole.cz.

Květa Hladíková, TIC Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.