Ochota dobrých lidí spojuje další ročník Funny Festu ve Velkém Meziříčí

Plakátek FF_2019_002Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež pořádá v letošním roce již pátý ročník multižánrového festivalu s názvem Funny Fest 2019. Festival se opět uskuteční na náměstí ve Velkém Meziříčí v pátek 9. srpna 2019 od 15.00 do 22.00 hod.

Hlavním záměrem této akce je eliminace předsudků společnosti vůči nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež. Organizátoři akce se snaží o vytvoření pohodové a zábavné atmosféry nejen pro jejich uživatele, ale i pro širokou veřejnost. Cílem akce je také poukázat na důležitost smysluplného trávení volného času u dětí a mládeže, jelikož nesprávné trávení volného času může často vést k nevhodnému chování této cílové skupiny v podobě vandalismu, experimentování s návykovými látkami atd.

Na letošním Funny Festu vystoupí několik multižánrových kapel. Na podiu se objeví známí umělci pocházející z Velkého Meziříčí a okolí. Festival zahájí hudební skupina Vokkno, po které bude následovat pop-rocková kapela Nouzový volání. Svoji účast potvrdil také místní oblíbený umělec Eirik (Jan Miškela). Konec festivalu završí dvě známé jihlavské kapely AfaRastaFa a Oči.

Účastnici se mohou také těšit na bohatý doprovodný program. Je připraven například slalom s brýlemi, které simulují stav požití alkoholu nebo marihuany, malování na obličej, stolní fotbálek nebo tetování třpytkami. Jako každý rok se programu zúčastní i Matěj Mertl se svoji fotící bedýnkou, ze které si mohou účastníci akce odnést fotografii na památku.

„Těší nás, že v dnešní společnosti je stále tolik ochotných a štědrých lidí, kteří se s námi na organizaci Funny Festu podílí, a to i bez nároku na finanční odměnu. Velké díky patří hudebním kapelám, zvukařům, sponzorům akce, dobrovolníkům a všem, kteří se na organizaci akce jakkoliv účastní," shodují se pracovníci NZDM Wellmez.
„Věřím, že letošní festival bude opět plný zábavy a pohody. Těšíme se na vás v pátek 9. srpna 2019 od 15.00 hod. na náměstí ve Velkém Meziříčí," vzkazuje pracovnice NZDM Wellmez Mgr. Eva Pospíšilová.

Veronika Melicharová, DiS., pracovnice pověřená vedením NZDM Wellmez

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.