• Velkomeziříčsko
  • Kultura
  • Kulturní léto vstupuje do své druhé poloviny. Tento víkend zahrají Poutníci, Dobrá Pára a Mistříňanka

Kulturní léto vstupuje do své druhé poloviny. Tento víkend zahrají Poutníci, Dobrá Pára a Mistříňanka

Mistříňanka copyPrvní srpnový víkend zahrají v rámci Velkomeziříčského kulturního léta country kapely Poutníci a Dobrá Pára, v neděli vystoupí oblíbená Mistříňanka.

Po loňské premiéře se do Velkého Meziříčí v pátek 2. 8. vrací bluegrassová a country skupina Poutníci. Brněnská kapela, kterou nejvíce proslavily písničky Roberta Křesťana, odehraje svůj koncert od 19 hodin. Těšit se můžete na světové bluegrassové evergreeny a samozřejmě na již klasické hity jako „Panenka", „Telegraf rout", „Pojďme se napít" či „Hotel Hillary".

I sobotní večer bude ve znamení country hudby. Od 19 hodin vystoupí na pódiu dačická kapela Dobrá Pára, která hraje všem známé písničky z různých oblastí country.

Krojovaná dechová hudba Mistříňanka přiláká každoročně na náměstí stovky posluchačů všech věkových kategorií. Oblíbená slovácká kapela vystoupí v neděli od 17 hodin. Seskupení se pyšní nejvyšším hudebním oceněním Zlatou křídlovku a titulem Mistrů světa dechových hudeb z švýcarského Hettlingenu.

Velkomeziříčské kulturní léto je finančně podpořeno Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí.

M. Hudková

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.