O víkendu si přišli na své posluchači country i jazzu

titV pořadí již 7. ročník Velkomeziříčského kulturního léta se blíží ke konci. Předposlední víkend na pódiu na náměstí zahráli Stetsoni, Pohledy a Humpolecký dixieland.

Páteční večer proběhl v rytmu country. Velmi oblíbená velkomeziříčská country skupina Stetson, patří mezi tradiční účinkující Kulturního léta. Během bezmála dvouhodinového koncertu posluchači zaplnili lavičky do posledního místa. Z pestrého repertoáru kapely zaznělo více jak 40 hitů amerického i českého country, některé opatřeny vlastními texty. Nechyběly ani písničky z vlastní tvorby.

Letní nedělní podvečer se nesl ve znamení melodického a veselého jazzu z počátku minulého století v podání Humpoleckého dixielandu. Dixieland je druh jazzové hudby, který vznikl na začátku 20. století v New Orleans v Louisianě a později se rozšířil do dalších měst. Pravá dixielandová kapela z Humpolce vystoupila v tradičním složení nástrojů, mezi které patří trumpeta, pozoun, klarinet, bendžo, kontrabas a bicí.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.