Svatováclavské ohně přilákaly stovky diváků

tit copy_copy_copy_copyTradiční akce s názvem Svatováclavské ohně proběhla v sobotu 28. září 2019 na zámečku ve Stránecké Zhoři. U příležitosti svátku svatého Václava, patrona Čech a Moravy, zavítal do Stránecké Zhoře kníže Václav se svou královskou družinou, který všechny přítomné pozdravil před zámkem Řádu rytířů Kristových.

Celý program zahájila v 16 hodin mše v kapli svatého Benedikta, po které následoval průvod knížecí družiny obcí očekávaný mnoha diváky. Před středověkým zámkem svatý Václav přečetl přihlížejícím své poselství, které zakončil za zvuků starobylého svatováclavského chorálu a české hymny.
Zbytek programu, v rámci kterého měli zájemci možnost nahlédnout i do nově zřízené kaple svatého Bernarda z Clairvaux, probíhal na nádvoří zámku.
Během večera se návštěvníkům představili šermíři ze skupiny Libertas, vtipný fakír Jafar a tanečnice Vendulka. Vrcholem večera bylo vystoupení skupiny RockFire s jejich ohnivou show. K tanci a poslechu zahrála měřínská kapela Litrpul.

M. Hudková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.