Kapely Norman Bates, The Queues a Ohm My God zahrály v Rock Depu

tit copy_copyV pátek 27. října se konal druhý koncert v nově otevřeném klubu Rock Depo, který dnes nese přízvisko Friendly bar & Music club.

Po letní rekonstrukci vzniklo větší podium pro kapely a nové vstupní prostory, které pravidelné návštěvníky překvapí. Aktuální nabídka neběžných hudebních vystoupení a změna nabídky na baru láká od září do tradičního místa nemálo nových hostů nejenom z našeho města. Trojice pozvaných kapel se mohla zdát poněkud nesourodá, ale koncert nalákal zhruba sedmdesát návštěvníků a suterénní prostory Depa se slušně zaplnily hlaholícími posluchači již kolem osmé. Atmosféra pod pódiem a pod všemi klenbami a v zákoutích byla vytvořena, kapely dozvučily a mohlo se jít na věc.

Znojemští The Queues rozehráli svůj dřevní syrový rock více než sebevědomě. Bratrské duo v sestavě dva mikrofony, kytara a bicí si živelným vystoupením podmanilo publikum od první skladby. Na hlasitosti se nešetřilo, energií také ne, ideální kapela do klubu na rozjezd víkendu a zároveň pro mnohé překvapení večera.

Norman Bates jsou zkušení muzikanti z Rakovníku. Na západě země velmi oblíbená kapela již minimálně dvacet let, vystupuje v klubech i na festivalech, leč na Vysočinu se vypravili poprvé. Klasická konfigurace kytara, basa, bicí a zpěv v češtině předvedla set na pomezí rocku a metalu s nádechem přelomu tisíciletí. Na hlasitosti se neubralo. Zpěváka Michala Ortcykra energií nejspíš překonal bubeník Jiří Bendl, kterého VelMez zná již z vystoupení Mara Jade a Manon Meurt, jeho nárazy paličkami do činelů zní leckterým v uších dodnes.

Páteční večer zakončila trojice mladých muzikantů z Blanska. Kapela Ohm My God se s ničím nepárala, ostrá kytara, bicí a řev. Nekompromisní hardcore, několik za sebou nasekaných songů, pro někoho skvělá tečka za trojkoncertem, pro někoho již čas na drink.

Díky za zvuk Honzovi Chatrnému a za fotky Žanetě Havelkové.
Honza Bílek

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.